libbenő ruha

Mi történik a műteremben? Csupa izgalmas dolog! Telefonon, vagy személyesen jó esetben megbeszéltük milyen képeket szeretnél. A helyszínen én már úgy várlak, hogy ennek megfelelően vagyunk berendezkedve. Előkészítem a megbeszélt ruhákat, anyagokat, takarókat, párnákat. Te csengetsz és mi beengedünk. Körbevezetlek, megmutatom hol lehet öltözni, sminkelni, hajat igazítani.

Nem mindenkinek áll jól ugyan az a világítás, póz, így a neked és a hangulatnak legmegfelelőbb világítást állítjuk be. Lehet, hogy állandó fénnyel dolgozunk, de az is lehet, hogy 2-3 vaku és fekete meg fehér lapok vesznek körbe minket. Az is lehet, hogy ezek egész közel lesznek hozzád.

A szélgép mindenkinek nagyon szokott tetszeni a műteremben és bár elég kellemetlen tud lenni ha hosszan használjuk kevesen vannak akik nemet mondanak rá. Lobogtatja a hajat, mozgásba hozza a ruhát és ezzel egészen különleges hatást ad a készülő képnek.

Néhány bemelegítő fotó után észrevétlenül, már 1-2 átöltözésen is túl vagyunk és valahogy mindenki feltöltődik energiával. A kezdeti feszengés ragyogássá válik.

Mikor először jártam műteremben…

Nem nagyon tudtam mire számítsak. Igazából olyan gyorsan történt minden, hogy alig emlékszem valamire belőle. Anya-lánya fotózáson voltam az akkor még egy szem lányommal és mire észbe kaptunk már kész is volt a kb.10 képből álló sorozat 2 háttér előtt, átöltözés nélkül.

Mikor először fotóztam műteremben…

Napokkal korábban a modell pózokat néztem, hogy tudjak mit mondani a modellnek, kezét-lábát hova tegye. A műteremben -tanáraim segítségével- állítottuk be a fényeket és profi modelleket fotóztunk, így ha nem jutott eszembe semmi is pózt váltott a modell. Ekkor még alig mertem hozzányúlni a vakukhoz, derítőlapokhoz. Varázsvilágnak tűnt az egész. Később persze már magamtól is volt elképzelésem a fényekről és a kezek-lábak elhelyezéséről, fejtartásról, de tanáraim bő két évvel az első fotózás után is ott álltak mögöttem, hogy segítsenek. Hálás vagyok nekik ezért.

Árak Csomagok mini maxi luxi premium – Bocskai Rita Fotográfus (bocskaifoto.hu)

(3) Bocskai fotó | Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.