A születés pillanatait megörökíteni a legbizalmasabb feladat

Három gyermekem van, minden szülés, születés élmény más. Tudom ilyen izgalommal vártam mindegyik gyermekem és tudom milyen végtelen szerencsésnek érzem magam, hogy engem választottak anyukájuknak. A nagy nap előtt már annyi, de annyi képet néztem fotópályázatok győztes születés fotóiról, babák világrajöttéről. Nagyon szerettem volna én is ilyet, de nem mertem mondani. Ma már az anyukák és apukák is szabadabban fejezhetik ki érzéseik, lehetőség van profi fotókat készíttetni ebben a különleges, nem megismételhető és soha újra nem élhető pillanatról.

Vannak pillanatok, melyek elkísérnek örökre

Legyen szó az első gyermek világra jöttéről, az anyává és apává születés varázslatáról, vagy második, harmadik gyermek családba érkezéséről, a születés egy izgalommal, várakozással teli esemény. Akár otthon, születés házban, vagy kórházban tervezitek a szülést fotós jelenlétére van lehetőség, hiszen nem zavarom az eseményt lábatlankodással és vakuval sem.

Ki ne látott volna első ölelésről, kézbevételről képeket? A szülők párás tekintete, a baba arckifejezése, a szülőszobába való bekukkantás különlegessége mindannyiunkat megragad, pláne a nagy nap közeledtével.

Éld meg a pillanatot, én majd fotózok!

A szülés közben a jelenlevők nem szerencsés ha fényképezéssel vannak elfoglalva. Ez egy életre szóló, felemelő, torokszorító és meghitt teljességet hozó pillanat. Az első érintés, puszi és összefonódó tekintet megörökítése cseppet sem könnyű, ámde a legmegindítóbb feladat.

Talán a születés fotózásra a legnehezebb időpontot egyeztetni. Ennek megfelelően ebben az esetben az árszabás másként alakul. Rendelkezésre állási és fotózási és utómunkára kalkulált idő amivel számolok. Ebben az esetben szükségesnek érzem mindenképp a személyes megbeszélést, hiszen bíznunk kell egymásban, tudnunk kell ki mit szeretne, mit vár és hogyan tudunk együttműködni. Meg kell beszélnünk pontosan milyen képeket szeretnétek és milyeneket nem.

(1) Facebook

https://www.instagram.com/bocskair/

Érdekességek – Bocskai Rita Fotográfus (bocskaifoto.hu)