Fotózás előtt olvasd el ezt, hogy biztosan magabiztosan állhass a kamera elé!

Minden fotózás előtt érdemes átgondolni az alábbi pontokat

  1. Tipp Kerüld a csíkosat! – sajnos a fotókon ritkán mutat jól, így érdemes elkerülni a fotózáson. Sajnos a vékony csíkok egyfajta képzajt okoznak, ezt profi fotós ugyan ki tudja küszöbölni, de jobb eleve elkerülni.
  2. Tipp Megfelelő cipő! – ha több átöltözéssel tervezitek a fotózást, gondoljatok a cipőkre is! Borzalmasan néz ki, ha nagyon csinosan vagy felöltözve, de mezitláb, a műterem padlójáról összetörölt poros zokniban pózolsz. Mindenképp hozz megfelelő színű és típúsú cipőt magaddal!
  3.  Tipp Púder, szájfény, smink korrigálására eszköz legyen nálad! – a lámpák melege, izgalom sajnos könnyen tönkreteszi a sminket, olykor meg kell igazítani. A legjobb ha van nálad testápoló is, nagyon szép fényt ad a bőrödnek!
  4. Tipp Inspirálódj! – nézegess olyan képeket, amik hangulatukban fedik az elképzelésed! A képeket inspirációként és a félreértések elkerülése miatt mutasd meg a fotósodnak is!
  5. Tipp Nézd meg tükör előtt hogy mutatsz egyes ellesett pózokban! – nem kell profi modellnek lenni, de ha begyakorolsz 1-2 pózt magabiztosabban fogsz a kamera elé állni. Sajnos kijelenthetjük, hogy a jó póz nem kényelmes, a modellek élete nem habostorta! Szóval gyakorolj!
  6. Tipp A fotózás előtt mondd el a fotósnak milyen célból és milyen hangulatú képeket szeretnél! – Beszéljétek meg előre milyen háttér előtt, milyen környezetben és milyen felhasználásra kellenek a képek, így elkerülhető a csalódás és a helyszínen a meglepődés. A fotós fel tud készülni és tud segíteni neked is a felkészülésben.

(4) Bocskai Rita | Facebook

Bemutatkozás – Bocskai Rita fotográfus – Bocskai Rita Fotográfus (bocskaifoto.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.